Príprava kávy a čaju

Káva a čaj patria medzi najpopulárnejšie nápoje na svete. Ako ich pripravíte?

Káva - optimálna chuť kávy sa extrahuje pred bodom varu, teda pri teplote 95°C.

Zelený čaj je charakteristický svojou ľahkou, sviežou chuťou. Zelený čaj zalievajte chladnejšou vodou s teplotou cca 80°C. Prvý nálev lúhujte približne 2 minúty.

Biely čaj sa vyznačuje jemnejšou a sladšou chuťou než zelený čaj. Zalievajte ho vodou s teplotou cca 85°C. Doba lúhovania je 2–3 minúty.

Oolong je stupňom oxidácie prechodom medzi zeleným a čiernym čajom. Zalievajte ho vodou s teplotou cca 90°C. Prvý nálev lúhujte veľmi krátko, okolo 1 minúty.

Čierny čaj má plnšiu chuť, silnejšiu vôňu a obsahuje viac kofeínu než ostatné menej oxidované čaje. Zalievajte ho vodou s teplotou cca 100°C a lúhujte 3–5 minút.

Bylinné a ovocné čaje sa zalievajú vodou s teplotou 90 –100°C, lúhujú sa približne 10 minút.



©2018 Cafe Tradicion | Všeobecné vyhlásenie | Obchodné podmienky | Design by SIXNET